Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wielkanocna

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4 szt
wołowina mielona 250 g
bułka pszenna 200 g
cebula biała 1
mąka ziemniaczana 2 dag
smalec 10 dag
sól
pieprz do smaku
mięso mielone wieprzowe 450 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 8 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wielkanocna

3 Jajka gotujemy na twardo. Mięso mieszamy z pozostałymi jajkami ,namoczoną bułką ,posiekaną cebulą i mąką oraz przyprawami .
Dokładanie wyrabiamy .Do uformowanej masy wkładamy w środek całe jajka ,obtaczamy dokładnie w bułce tartej i obsmażamy na smalcu.
Pieczemy w temp 180 * C przez 1 godzinę w podłużnej formie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 02.01.2014 14:13
Smakowite danie :)
olkaaa 09.03.2012 07:44
fajny pomysł
Juleczka20 23.07.2011 08:04
super
smakoszek 30.06.2011 10:17
Pyszna
barbara11561 10.05.2011 13:38
Smaczna:)
patusia 03.04.2011 20:28
Ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak