Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Steki z dzika

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

steki z dzika 400 gram
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
bulion drobiowy 1/4 szkl
wódka 1 kieliszek

Przepis i sposób przygotowania na: Steki z dzika

Marynata: 2 łyżki oliwy, 2 łyżki soku z cytryny,owoc jałowca 6 szt. ,szczypta zmielonych gożdzików,sól,pieprz czarny.

Składniki marynaty należy połączyć i włożyć do niej na kilka godzin mięso.Po wyjęciu steki odsączyć z marynaty i obsmażyć na maśle z olejem po kilka minut z każdej strony.Mięso wyjąć i do tłuszczu na patelni dodać wódkę,bulion i 4 łyżki marynaty.Kilka minut gotować,aż sos się zredukuje i zgęstnieje.Przyprawić solą i pieprzem.Steki włożyć do sosu na kilka minut.Podawać z kopytkami lub kładzionymi kluseczkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IZABELA29 02.04.2013 08:37
u mnie także bez szans
anemon 01.04.2013 18:24
Niestety u mnie też jest niemożliwe kupić dziczyznę, a przepis ciekawy.
alaaa 04.02.2013 18:00
ale gdzie kupić to mięso,,,
Motorek 19.10.2012 08:42
smaczne
Krystyna32 11.08.2012 07:53
chętnie bym spróbowała
MAR3STA 25.06.2012 18:27
fajne
joanna77 14.05.2011 20:38
fajniutkie
Magdalena80 08.05.2011 23:04
wykwintnie
ben-ka 26.04.2011 08:29
skąd wziąć dzika?
IZABELA29 04.04.2011 08:17
coś nowego
misia53 03.04.2011 22:30
Muszę wybrać się na dzika.....hihi...
misia53 03.04.2011 22:30
Muszę wybrać się na dzika.....hihi...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak