Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

WĄTRÓBKA CIELĘCA W ŚMIETANIE

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wątróbka cielęca 1/2 kg.
mąka 3 dag.
mleko 1/2 l.
śmietana 1/2 szkl.
cebula 30 dag.
olej do smażenia - -
sól - do smaku
pieprz - do smaku
cukier - do smaku
natka pietruszki - -

Przepis i sposób przygotowania na: WĄTRÓBKA CIELĘCA W ŚMIETANIE

Wątróbkę na kilka godzin namoczyć w mleku, odstawić do lodówki. Po wyjęciu odsączyć, popieprzyć, obtoczyć w mące i podsmażyć.
Cebulę obrać, umyć, posiekać w krążki. Poddusić z cukrem, dodać do wątróbki. Wszystko zalać śmietaną i posypać posiekaną natką pietruszki, doprawić solą, ewentualnie pieprzem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak