Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ŚLEDŹ PO PODLASKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płaty śledziowe solone 4
cebula 1 duża
olej 1/2 szklanki
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: ŚLEDŹ PO PODLASKU

Płaty śledzia umyć w zimnej wodzie,osuszyć a następnie pokroić w paski.Cebulę pokroić na talarki i zrumienić na patelni na oleju.Warstwę śledzi ułożyć w słoiku,posypać delikatnie pieprzem,przełożyć warstwą podsmażonej cebuli.Czynność powtarzać do wyczerpania składników.Na koniec zalać olejem.Tak przygotowanego śledzia można przechowywać przez kilka dni w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Laila2786 11.02.2017 15:18
w domu bardzo często takie przyrządzam.
gosia56 23.01.2017 18:11
na pewno pyszny śledzik;)
Ewa6274879 04.01.2013 22:18
chętnie bym zjadła takiego śledzia :)
Mariusz10 04.09.2011 22:37
uwielbiam śledzie
monika141 28.08.2011 09:18
takie śledziki są pyszne!
misia53 15.08.2011 14:59
zaskoczona jestem podsmażaną cebulką ,muszę koniecznie spróbować....
Izabela28 20.06.2011 12:36
bardzo lubię takie śledzie;)
Rogalik 19.06.2011 21:39
super,lubię taki
irenka 20.05.2011 19:36
lubię taki smaczny śledzik
MAR3STA 07.04.2011 23:06
smaczny ten śledzik;)
Krystyna32 05.04.2011 03:27
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak