Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Błękitna laguna

2.0
(5)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1/3 opakowania owocowej mrozonki 1/3
1/4 szkl mleka
2 łyzeczki cukru
2 łyzki smietany 18%
galaretka 1 szt. szmaragdowa
serek homogenizowany 2 opakowania (waniliowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Błękitna laguna

Wykorzystałam pomysł Babcigramolki i zrobiłam wraz z corka mały błekitny deser ..

\"Galaretkę rozpuścić w 200 ml gorącej wody. Ostudzić. Zostawić aż zacznie krzepnąć . Taką krzepnącą galaretkę zmiksować lub wyemiszać z serkami. Wylać na prostokątne naczynie i wstawić do lodówki do zastygnięcia. Potem wyjąć z pojemnika i pokroić w
kostkę\". Włozyc do pucharków. Dodac owoce oraz owocowy sos.
Sos zrobiłam ze zmiskowania czesci owocow (truskawki, porzeczki kolorowe, wiśnie, rabarbar) z mlekiem smietana i cukrem. Pychota:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiola333 04.02.2011 12:12
smaczne
eli_555 15.01.2011 22:56
pychotka
darus 08.10.2010 15:53
coś dla mnie
justyna111 18.09.2010 19:28
super
Lidia11 18.09.2010 19:18
fajna nazwa
bogumiła3 16.09.2010 15:55
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak