Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane parówki

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 6 sztuk
ser żółty 15 dag
szczypior z cebuli do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane parówki

Parówki obrać z osłonek i ugotować. Przełożyć do wysmarowanego masłem lub olejem naczynia żaroodpornego nacinając każdą parówkę wzdłuż. W nacięcie wkładamy pokrojony w paski ser i zapiekamy w piekarniku aż do jego rozpuszczenia. Przed podaniem polewamy ketchupem i dekorujemy pokrojonym drobno szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anja3107 19.07.2011 12:43
ale apetycznie wyglądają

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak