Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SOS POWIDŁOWY

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mleko 1 szkl.
żółtko jajek 2 sztuki
mąka ziemniaczana 1 dag.
powidła 7 dag.
cynamon - do smaku
skórka z cytryny - do smaku
cukier - do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: SOS POWIDŁOWY

Do mleka dodać cynamon, skórkę z cytryny, wymieszać i zagotować, odcedzić.

Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić z niewielką ilością chłodnej wody, dodać do mleka i energicznie wymieszać. Pogotować kilka minut. Następnie wlać do utartych z powidłami żółtek i szybko rozmieszać, podgrzewać na parze kilka minut.

SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak