Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekanka ziemniaczana ze śledziami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 4 szt
ziemniaki 10 szt
śmietana 1 szk
masło
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka ziemniaczana ze śledziami

Filety namoczyć w wodzie przez ok. 20-30 min, następnie pokroić na paseczki. Obrane ziemniaki pokroić na cienkie plasterki. Naczynie żaroodporne wysmarować masłem i układać warstwami: ziemniaki, śledzie i znowu ziemniaki. Posolić i posypać pieprzem. Na wierzch wylać śmietanę. Piec ok. 30 min. w temperaturze 160 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 12.12.2013 15:17
bardzo ciekawa propozycja
alaaa 26.09.2013 20:47
coś innego ale ciekawego
caralajna 03.09.2013 07:46
na pewno smakowała
olkaaa 27.05.2013 07:38
warto spróbować
Granita 26.05.2013 08:41
bardzo ciekawy pomysł,dotychczas śledzie zawsze jadałam na zimno
barbara11561 30.08.2012 18:52
świetna
IrenaM 09.08.2012 22:17
zapiekanka na piątek
Kuchareczekjeden 13.02.2012 06:54
pycha
Dorian 06.02.2012 08:35
pycha
jeta72 06.01.2012 13:24
fajne
Anna138 01.06.2011 21:56
ciekawy przepis
Marzena34 03.05.2011 11:34
bardzo orginalne
Ania67 05.04.2011 09:07
ciekawe połączenie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak