Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Śledzie smażone w śmietanie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 5 szt
śmietana 0,5 l
koperek

Przepis i sposób przygotowania na: Śledzie smażone w śmietanie

Śledzie pozostawić na 30 min. w wodzie. Następnie obsuszyć i pokroić na kawałki. Na patelnię wylać śmietanę, ułożyć w niej śledzie i smażyć na małym ogniu do momentu aż śmietana zgęstnieje i zrobi się żółta. Przed podaniem posypać posiekanym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 10.01.2014 22:40
extra pomysł
olkaaa 27.05.2013 07:37
super przepis
smakoszek 06.04.2013 19:35
bardzo ciekawy przepis:)
Elżbieta17 27.11.2012 10:21
ciekawy pomysł:)
Ewa111 14.04.2012 20:25
tak zrobionych śledzi nigdy nie jadłam
Maniek2 30.01.2012 17:38
nie jad?em jeszcze takich
Izabela28 23.08.2011 21:35
zapowiada się bardzo smakowicie:)
Ania67 16.05.2011 11:23
fajny pomysl
Ewelina38 05.05.2011 07:26
pycha, robię bardzo podobnie
Dorota59 05.04.2011 09:02
takich to nie robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak