Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z szynką i mozarellą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szynka 25 dag
mozarella 1 op.
pomidory z puszki 1 op.
keczup pikantny 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z szynką i mozarellą

Przygotować ciasto wg przepisu http://www.doradcasmaku.pl/przepis/124669/ciasto-na-pizze-z-bazylia-suszona-prymat.html Blachę z piekarnika wysmarować olejem, ciasto położyć na środku i rozwałkować równomiernie na całej blasze tworząc kwadrat, rant podnieść wyżej, wylać pomidory krojone z puszki wymieszane z keczupem pikantnym, ułozyć plasterki szynki, obłożyć plasterkami sera mozarella. Wstawić do piekarnika o temp. 150 stopni z termoobiegiem, piec 20 minut, po upieczeniu można polać keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pola2 04.04.2011 20:10
pyszna
bejciu24 04.04.2011 18:19
wygląda apetycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak