Polędwiczka marynowana w piwie

Polędwiczka marynowana w piwie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • poledwiczka wieprzowa (duza).

    1 szt
  • ząbki czosnku do szpikowania

    4 szt
  • puszka piwa

  • 2 liście laurowe

  • 3 ziela angielskie

  • ząbek czosnku

  • 1/2 łyzeczka cząbru

  • cebula

    1 szt
  • olej

  • mala śmietana do sosów

  • natka pietruszki

  • pieprz czarny ziarnisty

    3 ziarna
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Poledwiczke naszpikowałam kawałkami czosnku i zamarynowałam sobie w piwie, z dodatkiem liscia, ziela, pieprzu, zabka czosnku, cząbru na 2 h. Potem dałam na goracy tluszcz (ewentualie mozna uzyc grilla), obsmażyłam, pociełam na kawałki, wyjęłam. w miedzyczasie podsmazyłam cebule, dalam znowu polewiczki, podlam piwem z marynaty (ale neicałym), doprawiłam i dusiłam ok 25 minut, płyn uzupełniajac wodą. na koniec dałam smietane do sosów małe pudełeczko, marynowany pieprz zielony i to jeszcze razem dusilo sie 5 minut, dodałam natke pietruszki suszona. Sos wyszedł pysznie kremowy a miesko aromatyczne. podałam z gotowymi kopytkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

elzbietar64

05.05.2012 20:20
wypróbuje

eli_555

20.11.2011 23:11
pychota

Joanna108

09.03.2011 23:08
w piwie nie próbowałam ... ale wszystko przede mną :)

Koper

16.02.2011 16:59
ten sos musi być przepyszny

Mala

14.12.2010 23:08
super musi być

Henryka2

07.08.2010 22:03
Ale apetyczne!!!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat