Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Polędwiczka marynowana w piwie

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

poledwiczka wieprzowa (duza). 1 szt
ząbki czosnku do szpikowania 4 szt
puszka piwa
2 liście laurowe
3 ziela angielskie
ząbek czosnku
1/2 łyzeczka cząbru
cebula 1 szt
olej
mala śmietana do sosów
natka pietruszki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 3 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Polędwiczka marynowana w piwie

Poledwiczke naszpikowałam kawałkami czosnku i zamarynowałam sobie w piwie, z dodatkiem liscia, ziela, pieprzu, zabka czosnku, cząbru na 2 h. Potem dałam na goracy tluszcz (ewentualie mozna uzyc grilla), obsmażyłam, pociełam na kawałki, wyjęłam. w miedzyczasie podsmazyłam cebule, dalam znowu polewiczki, podlam piwem z marynaty (ale neicałym), doprawiłam i dusiłam ok 25 minut, płyn uzupełniajac wodą. na koniec dałam smietane do sosów małe pudełeczko, marynowany pieprz zielony i to jeszcze razem dusilo sie 5 minut, dodałam natke pietruszki suszona. Sos wyszedł pysznie kremowy a miesko aromatyczne. podałam z gotowymi kopytkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

elzbietar64 05.05.2012 20:20
wypróbuje
eli_555 20.11.2011 23:11
pychota
Joanna108
Joanna108 09.03.2011 23:08
w piwie nie próbowałam ... ale wszystko przede mną :)
Koper 16.02.2011 16:59
ten sos musi być przepyszny
Mala 14.12.2010 23:08
super musi być
Henryka2 07.08.2010 22:03
Ale apetyczne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak