Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tosty z porem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 2 kromki
masło 15 gram
musztarda 1 łyżeczka
por 30 gram
sól
szynka 50 gram
ser gouda 4 plasterki

Przepis i sposób przygotowania na: tosty z porem

Tosty opiec, ostudzić, posmarować masłem i musztardą.
Por umyć, pokroić na kawałki grubości 2 cm i obgotować w 2 szklankach osolonego wrzątku. Wyjąć, dokładnie osączyć i ułożyć na opieczonych tostach. Obłożyć szynką oraz serem i zapiekać 10 minut na środkowej półce piekarnika rozgrzanego do temp. 220 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 22.04.2012 19:24
Super, moje smaki :)
daria899 17.05.2011 22:09
wyśmienite

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak