Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka z makaronem i włoszczyzną

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makaron 70 g
mięso 80 g
włoszczyzna 50 g
cebula 50 g
słonina 20 g
sól

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka z makaronem i włoszczyzną

Ugotować makaron. Mięso i włoszczyznę z wywaru odcedzić, zemleć w maszynce. Słoninę pokroić w kostkę, stopić, wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć na złoty kolor. Makaron wymieszać z masą mięsno-warzywną, cebula oraz słoniną, wyłożyć do formy i zapiec w piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Agnieszka/picola 14.01.2012 14:19
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak