Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpety z jaj i ryzu

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 2 szt.
ryż 70 g
cebula 50 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 30 g
mleko 50 g
tłuszcz 20 g
natka pietruszki 2 g
sól
pieprz
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: pulpety z jaj i ryzu

Ugotować ryż na sypko. Jaja umyć. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, drobno pokroić.. cebulę obrać, wypłukać, drobno pokroić- udusić na tłuszczu. Do gotowanych jaj dodać cebulę, bułkę tartą, surowe jajko, przyprawy i tyle mleka, aby otrzymać gęstą masę. Z masy uformować pulpety, obtoczyć w tartej bułce i smażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu. Jednocześnie na drugiej patelni rozgrzać tłuszcz, wsypać paprykę i lekko podsmażyć. Dodać ugotowany ryż, sól i przyprawy. Smażyć przez kilka minut, obłożyć pulpetami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 08.05.2012 08:37
ciekawe
Agnieszka/picola 17.02.2012 19:50
ciekawe
maciek7 08.10.2011 19:53
muszę koniecznie wypróbować
Krzysztof31 03.04.2011 13:51
mmm... pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak