Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

borowiki z grila

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

borowiki 1 kg
bułka 10 kromek
olej 2 łyżki
cebula 5 szt.
kiełbasa 40 dag
bazylia
tymianek
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: borowiki z grila

Grzyby oczyścić, wymyć, oddzielić kapelusze od trzonków. Sparzyć grzyby w gotującej osolonej wodzie, osączyć na sicie. Cebulę pokroić na ćwiartki, kiełbasę w plasterki. Nadziewać na szaszłykowe patyczki na przemian: kawałki bułki, grzyby, cebulę i kiełbasę. Posmarować olejem, oprószyć solą, pieprzem i ziołami. Opiekać na grillu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 14.07.2011 00:35
nigdy nie próbowałam grzybów z grilla :-) ciekawe jak smakują

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak