Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kisiel porzeczkowo malinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

porzeczki 25 dag
maliny świeże 25 dag
woda 2 szklanki
cukier 15 dag
mąka ziemniaczana 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: kisiel porzeczkowo malinowy

Owoce przebrać i przepłukać. Owoce dwukrotnie przelać wrzątkiem na sicie a następnie je przetrzeć do garnuszka. Zalać woda, zagotować, przecedzić, posłodzić, ponownie zagotować dodać mąkę ziemniaczaną rozprowadzoną niewielką ilości wody. Gotować kilka minut nieustannie mieszając. Pod koniec gotowania wlać surowy przecier z owoców, wymieszać i odstawić z ognia. Przelać do salaterek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak