Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

chili con carne po polsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kukurydza 1|2 puszki
mielona wieprzowiana 500 g
fasola czerwona 1|2 puszka
pomidory obrane ze skórki 4 szt.
przecier pomidorowy 5 łyżeczki
czosnek 1 ząbki
przyprawa do dań meksykańskich 1 szczypta
olowa z oliwek 3 łyżki
sól do smaku
Chili pieprz cayenne mielone Prymat 1|2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: chili con carne po polsku

Na oliwie podsmażyć posiekany czosnek i dodać mięso.Do mięsa dodać kukurydzę i fasolę i smażyć 5min.Dodać pokrojone pomidory i doprawić ,dodać przecier pomidorowy i papryczkę chili.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

wiertlo102
wiertlo102 03.04.2011 13:28
mniam
suzana 03.04.2011 13:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak