Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kulki ryżowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ciągnących krówek 80 dag
miodu 4 łyżki
kakao 2 łyżki
margaryna
ryż 5 paczek, albo jedna duża

Przepis i sposób przygotowania na: kulki ryżowe

Do dużego garnka wkładamy krówki z margaryną dodajemy 4 łyżki miodu i 2 łyżki kakao. mieszamy. czekamy aż krówki się roztopią. dosypujemy ryżu. następnie wszystko należy wymieszać. Zakładamy sylikonowe rękawiczki, aby formując kulki nie oparzyć się , bo lepimy je od razu po wymieszaniu z ryżem ( nie czekamy aż ostygnie ). gotowe! :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Naatalia96 14.04.2011 21:27
pychotka !
Olaa 11.04.2011 13:26
fajny pomysł
Natalia/tubisiek 07.04.2011 06:43
robię troszkę inaczej, ale Twój sposób wypróbuję ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak