Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałtaka z gotowanego kurczaka i pekinki

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso
warzywa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałtaka z gotowanego kurczaka i pekinki

Składniki:

2 piersi z kurczaka
7 jajek na twardo
puszka kukurydzy
1 duża kapusta pekińska
1 cebula
majonez
sól
pieprz

Przygotowanie:

Mięso gotujemy w osolonej wodzie do miękkości (ok 1,5h). Po wystudzeniu kroimy w drobną kostkę, jajka również. Cebule kroimy w cienkie piórka, kapuste szatkujemy, wsypujemy odsączoną kukurydzę. całość doprawiamy solą i pieprzem do smaku – mieszamy z majonezem według uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mati13 05.04.2011 11:58
lubie takie sałatki
mysza666 04.04.2011 07:21
Chyba warta wypróbowania:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak