Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Niedzielny torcik według Agi

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Biszkopt
mleko 1/2 litra
masło 250 g
kasza manna 5 łyżek
cukier 5 łyżek
dżem z czarnej porzeczki
poncz

Przepis i sposób przygotowania na: Niedzielny torcik według Agi

Na biszkopt każdy ma swój sprawdzony przepis.Ja przygotowuję według przepisu mojego autorstwa(w mojej księdze pod nazwą:Biszkopt Idealny):)Gotowy przekrawamy na pół.Gotujemy kaszę mannę z cukrem na mleku.Zimną masę ucieramy z masłem.Spód biszkoptu nasączamy dowolnym ponczem,smarujemy dżemem,na to połowa kremu,drugi placek,znów nasączamy i reszta kremu.Dowolnie dekorujemy:)Szybko a smacznie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna87 15.07.2012 00:04
pyszności
Rogalik 13.01.2012 22:06
super
Krystyna32 30.12.2011 16:45
pycha
irenka 12.12.2011 18:42
pyszny torcik
Adamorek 28.10.2011 09:45
smacznie wygląda
Patrycja33 02.08.2011 14:05
smacznie wygląda ten torcik
ronald88 16.05.2011 10:15
mniam
Justyna Jussstiii 11.04.2011 14:51
super
Justyna Jussstiii 11.04.2011 14:50
super
Justyna Jussstiii 10.04.2011 18:47
extra
kome 08.04.2011 23:50
fantastyczny pomysł
Ewelina38 03.04.2011 13:55
Aga, smakowicie ten torcik wygląda :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak