Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rogaliki

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie
czekolada
jajko (roztrzepane żółtko)
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: rogaliki

Ciasto kroimy na duże kwadraty. Z kwadratów robimy trójkąty. Następnie układamy po jednej kostce czekolady. Zawijamy. Dobrze zaciskamy. Smarujemy z góry roztrzepanym żółtkiem i posypujemy cukrem. Nagrzewamy piekarnik do 200°C i wkładamy rogaliki na ok 15 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SyMiki 07.10.2011 21:16
super
halinka1011 03.04.2011 10:28
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak