Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Duńskie śledzie z ogórkiem w sosie chrzanowym......>>>

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledziowe 8 szt.
ogórek konserwowy 1 szt.
kapary całe Smak 8 szt.
cebula 1 szt.
chrzan tarty 2 łyżki
jabłko kwaśne 1 szt.
śmietana 2 łyżki
majonez 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Duńskie śledzie z ogórkiem w sosie chrzanowym......>>>

Śledzie dokładnie opłukać, zalać zalewą przygotowaną z zimnej przegotowanej wody i octu w proporcjach 4:1. Odstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Następnie dokładnie odsączyć. Ogórka konserwowego pokroić w cienkie plasterki. Kłaść po plasterku ogórka na każdym matjasie, zwijać w ślimak i spinać wykałaczką. W ślimaku umieszczać dodatkowo po jednym kaparze.
Ze stratego na tarce jabłka, chrzanu, śmietany i majonezu przyrządzić sos, doprawić do do smaku solą i pieprzem. Ułożyć na dnie talerza, na nim położyć śledzie, posypać krążkami cebuli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika188 12.07.2010 19:37
znam polecam
Monika188 12.07.2010 19:37
znam polecam
brygida 04.07.2010 19:25
ciekawe
darek6 10.06.2010 19:33
cieawe hmhm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak