Duńskie śledzie z ogórkiem w sosie chrzanowym......>>>

Duńskie śledzie z ogórkiem w sosie chrzanowym......>>>

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filety śledziowe

    8 szt.
  • ogórek konserwowy

    1 szt.
  • kapary całe Smak

    8 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • chrzan tarty

    2 łyżki
  • jabłko kwaśne

    1 szt.
  • śmietana

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie dokładnie opłukać, zalać zalewą przygotowaną z zimnej przegotowanej wody i octu w proporcjach 4:1. Odstawić do lodówki na ok. 12 godzin. Następnie dokładnie odsączyć. Ogórka konserwowego pokroić w cienkie plasterki. Kłaść po plasterku ogórka na każdym matjasie, zwijać w ślimak i spinać wykałaczką. W ślimaku umieszczać dodatkowo po jednym kaparze.
Ze stratego na tarce jabłka, chrzanu, śmietany i majonezu przyrządzić sos, doprawić do do smaku solą i pieprzem. Ułożyć na dnie talerza, na nim położyć śledzie, posypać krążkami cebuli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Monika188

12.07.2010 19:37
znam polecam

Monika188

12.07.2010 19:37
znam polecam

brygida

04.07.2010 19:25
ciekawe

darek6

10.06.2010 19:33
cieawe hmhm

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat