Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pulpeciki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso mielone wieprzowe 25 dag
kostka warzywna 1 szt
kasza manna 2 łyżki
kasza kukurydziana 1 łyżka
sól, pieprz do smaku
majeranek 1 łyżeczka
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: pulpeciki wieprzowe

W 1/2 wrzącej wody rozpuścić kostke warzywną, Mięso mielone i przyprawy wymieszać dodać kaszkę manną, bułkę tartą i kaszkę kukurydzianą, jeszcze raz wymieszać, nabierać łyżką mase i formować okrągłe małe pulpeciki. dodać pulpeciki do bulionu, gotować na małym ogniu 10 minut. Z tej ilości wychodzą 24 pulpeciki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia56
Sylwia56 10.06.2012 22:02
pycha
owca441 20.06.2011 21:52
smaczne
pawel6 03.04.2011 12:49
super pulpeciki:)
bejciu24 03.04.2011 12:04
ale równe:)
teresa18 03.04.2011 10:02
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak