Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony z białą kapustą

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka kg.
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
buraki 3
kapusta biała ćwiartka główki
marchewka
natka pietruszki
śmietana do zup

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony z białą kapustą

Żeberka przekroić, ugotować z liściem laurowym i kilkoma ziarnkami ziela angielskiego w ok. litrze - półtora wody. Kapustę i marchew poszatkować. Buraki obrać i zetrzeć na tarce. Z wywaru wyjąć żeberka i wrzucić starte buraki,marchewkę i poszatkowaną kapustę. Gotować na małym ogniu. Doprawić do smaku natką pietruszki, warzywkiem,smakomykiem zamiast soli. Na koniec zabielić śmietaną do gotowania. Podawać np. z ziemniakami z wody.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 08.12.2011 00:22
mniam
maryśka 09.10.2011 18:29
dobry
polly66 03.04.2011 09:14
bardziej pomarańczowy niż czerwony ale przepyszny ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak