Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

rosół domowy z kury

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kura 1 szt.
włoszczyzna 1 op.
cebula 1 szt.
kostka wołowa 1 szt.
kostka drobiowa 1 szt.
cukier 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: rosół domowy z kury

Od kury odkroić piersi, wykorzystać do innego dania. Rozdzielić kurę na części, zalać wodą, oczyścić włoszczyznę (marchew, seler, pietruszkę, por) cebulę obrać z łupin, dodać do mięsa, dodać łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru (babcia mi radziła, gdyż kura wcześniej zmięknie). Gotować 10 minut aż zacznie wrzeć, ściągnąć szumowiny z wierzchu rosołu. Dodać kostki rosołowe, gotować 50 minut, pod koniec gotowania dodać pieprz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak