rosół domowy z kury

rosół domowy z kury

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kura

    1 szt.
  • włoszczyzna

    1 op.
  • cebula

    1 szt.
  • kostka wołowa

    1 szt.
  • kostka drobiowa

    1 szt.
  • cukier

    1 łyżeczka
  • sól

    1 łyżeczka
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Od kury odkroić piersi, wykorzystać do innego dania. Rozdzielić kurę na części, zalać wodą, oczyścić włoszczyznę (marchew, seler, pietruszkę, por) cebulę obrać z łupin, dodać do mięsa, dodać łyżeczkę soli i 1 łyżeczkę cukru (babcia mi radziła, gdyż kura wcześniej zmięknie). Gotować 10 minut aż zacznie wrzeć, ściągnąć szumowiny z wierzchu rosołu. Dodać kostki rosołowe, gotować 50 minut, pod koniec gotowania dodać pieprz.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat