Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierść z folii, na marchewce

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka
Przyprawa do kurczaka złocista skórka Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
marchewka z groszkiem
masło
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Pierść z folii, na marchewce

Pierś oczyścić i przekroić wzdłuż na mniejsze porcje. Blachę wyłożyć folią do pieczenia. Kawałki kurczaka obsypać delikatnie przyprawą (z obu stron) i ułożyć na blasze. Na każdym kawałku piersi rozłożyć po mniejszym liściu laurowym. Przykryć wszystko drugim kawałkiem folii( dość szczelnie po bokach) i wstawić na środkową półkę piekarnika na 200 stopni. Piec ok. 30-35min. W połowie pieczenia delikatnie przewrócić mięso na drugą stronę.
Marchewkę z groszkiem (mrożonka) ugotować w bulionie z kostki do miękkości. Na koniec chwilkę poddusić z łyżeczką masła.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak