Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kartoflak

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
cebula
jajko
mąka krupczatka
słonina
boczek wędzony
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kartoflak

Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce wrza z cebulą. Słoninę pokroić w drobną kostkę i usmażyć na złoty kolor. Odłożyć jedną łyżkę stopionego smalcu do smarowania formy . Do ziemniaków i cebuli dodać całe jajka, sól, pieprz, mąkę i skwarki z tłuszczem. Całość wymieszać i wlać do formy . Piec w piekarniku około 1 godziny. Potrawę podawać na gorąco pokrojoną w kwadratyz dodatkiem surówki z kapusty kiszonej .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

motomaniak 12.05.2011 10:35
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak