Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TORT ŚLIWKOWY

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

migdały 20 dag.
masło 20 dag.
Biszkopty 20 dag.
śliwki 25 dag.
cukier puder 20 dag.
smazona skórka pomarańczowa 4 dag.
cukier wanilinowy 1 opakowanie
jajko 10 sztuk
lukier cytrynowy - -
tłuszcz do formy - -
Bułka tarta klasyczna Prymat - -

Przepis i sposób przygotowania na: TORT ŚLIWKOWY

Śliwki sparzyć wrzątkiem. Zdjąć skórę, wyjąć pestki, pokroić na drobno. Migdały sparzyć wrzątkiem, zdjąć skórę, zetrzeć.

Masło utrzeć z cukrem i skórką pomarańczową. Stopniowo dodawać żółtka jajek. Następnie delikatnie połączyć z ubitą na sztywno pianą z białek. Dodać starte biszkopty i śliwki. Ciasto przelać do posmarowanej tłuszczem i posypanej tartą bułką formy i upiec w nagrzanym piekarniku. Po wystudzeniu polać lukrem. SMACZNEGO !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak