Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa czosnkowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek 2 główki
cebula 1 szt
żółtko jajek 3 szt.
masło 1 łyżka
olej 1 łyżka
mąka 2 łyżki
ocet winny 1 łyżka
wywar z kurczaka 1 litr
grzanki 1/2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa czosnkowa

Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę, cebule obrać i posiekać w drobna kostkę.
W garnku rozgrzać masło i olej, dodać czosnek i cebulę i je zeszklić. Ciągle mieszając dodać mąkę. Wlać rosół i dodać ocet. Wszystko zamieszać i zagotować. Zdjąć z \"ognia\" i dodać żółtka. Przy dodawaniu żółtek energicznie mieszając. Gdy żółtka się zetną nie należy zupy dłużej gotować. Podawać z grzankami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

klaklak 28.04.2011 22:18
muszę spróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak