Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka tunezyjska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomidory 5 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
cebula czerwona 1 szt
kolendra 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 3 łyżki
sól
pieprz
cukier szczypta
Pieprz zielony ziarnisty Prymat 1 łyżeczka
tuńczyk kawałki w oleju 1 puszka
kapary 1 łyżki
jajko ugotowane na twardo 2 szt
papryka 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka tunezyjska

Paprykę myjemy usuwamy gniazda nasienne i kroimy w paseczki.dymkę i czerwoną cebulę drobno kroimy.Pomidory przelewamy wrzątkiem i obieramy ze skóry i kroimy w kostkę i łączymy z cebulą ipapryką.Tuńczyka rozgniatamy widelcem i łączymy z kaparami i zielonym pieprzem,mieszamy z papryką i pomidorami.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem i szczyptą cukru,skrapiamy sokiem z cytryny i oliwa,wszystko dokładnie mieszamy.Przed podaniem posypujemy usiekanymi jajkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 09.10.2011 13:36
brzmi fantastycznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak