Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wątróbka z cebulką na słonince

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 500 g
cebula 3
słonina 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Wątróbka z cebulką na słonince

Wątróbkę kroimy w pożądanej wielkości kawałki i oprószamy pieprzem ziołowym. Na patelnię kładziemy plastry słoniny. Gdy tłuszcz zacznie się wytapiać i jedna strona będzie przysmażona, przewracamy plasterki na drugą stronę i dodajemy cebulę pokrojoną w piórka. Całości dusimy od czasu do czasu mieszając przez około 20 minut. Gdy cebulką będzie usmażona dodajemy wątróbkę i smażymy. Długość smażenia polecam sprawdzać osobiście na wątróbce, ponieważ jedni lubią bardziej wysmażoną inni mniej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelinapac 05.02.2013 07:56
uwielbiam wątrubkę
edyta44 26.04.2012 20:21
pycha
ewaa 11.09.2011 21:13
super..Twoja wygląda apetycznie:)
Mirka-Ludomila 04.07.2011 12:48
apetyczna
Monika193
Monika193 30.06.2011 22:43
pyszniutka
Monika193
Monika193 30.06.2011 22:43
pyszniutka
pacpaw 03.04.2011 22:36
faktycznie nigdzie na napisałem, że wątróbka wieprzowa :o)
bejciu24 03.04.2011 18:49
musi być smaczna
Jolanta_P-S 03.04.2011 18:28
Widze po zdjęciu, że to wieprzowa wątróbka, ale dla mnie nie ma różnicy bo lubię każdą
Misiek1 03.04.2011 13:41
bardzo lubię taką wątróbkę
amorzenek 03.04.2011 08:02
fajne
iwa643 03.04.2011 07:46
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak