Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka jugosłowiańska

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kg
sok z cytryny 1 łyżka
skórka z cytryny 1 łyżeczka
masło 1 łyżka
sól
czosnek 1 ząbek
cukier 1 łyżeczka
ser kozi 10 dkg
cebula 1 szt
sos
olej 2 łyżki
sok z cytryny 1 łyżka
miód 1 łyżeczka
majonez 1 łyżeczka
wywar z fasolki 1 łyżka
pomidory 1 szt
sól
bazylia 2 łyżki
jajko ugotowane na twardo 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka jugosłowiańska

Fasolkę oczyszczamy obcinamy końcówki i kroimy na kawałki.Gotujemy osoloną wodę z masłem,czosnkiem,cukrem i soku i skórki z cytryny,na wrzątek wrzucamy fasolkę i gotujemy do miękkości następnie odcedzamy a gdy przestygnie mieszamy z bazylią.Składniki sosu dokładnie mieszamy doprawiamy do smaku i schładzamy.Ser kroimy w kostkę,cebulę siekamy i łączymy z fasolą polewamy sosem mieszamy i schładzamy.Przed podaniem posypujemy usiekanym jajkiem i dekorujemy ćwiartkami pomidora i listkami bazylii.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 25.05.2012 14:10
smaczna sałatka
Ewelina47 23.06.2011 14:46
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak