Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajecznica z podgrzybków

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

podgrzybki 25 dag
słonina 6 dag
jajko 6 szt.
mleko 2 łyżki
mąka 1 łyżeczka
koperek 1 łyżka
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica z podgrzybków

Słoninę pokroić i wytopić, oczyścić grzyby, pokroić w plasterki, dusić na tłuszczu chwilę, doprawić do smaku. Jajka rozbić w miseczce z mlekiem i mąką, zalać nimi grzyby i smażyć co jakiś czas mieszając do stęgnięcia się jajecznicy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak