Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pianka

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kaszy mannej 4 łyżki
mleko szklanka
cukru pudru 3 łyżki
cukier waniliowy
syropu z truskawek 5 łyżek
białko
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: pianka

Kasze ugotować na gęsto na mleko z cukrem waniliowym. Wystudzić. Żelatynę rozpuścić w 4 łyżkach syropu. Zmiksować z kaszą i ubitym z cukrem pudrem białkiem. Przełożyć do salaterki. Deser wstawić na 2 godziny do lodówki. Polać resztą soku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

madi356 09.05.2012 22:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak