Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Margerita majonezowa

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 480 g
woda 240 ml
oliwa 1 łyżka
majonez
pomidory krojone w puszce 1 szt
ser mozarella 250 g
ser gouda 250 g
drożdże 1/3 kostki
Bazylia suszona Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Margerita majonezowa

Z mąki, wody, drożdży i oliwy zagniatamy ciasto i dajemy do ciepłego miejsca do wyrośnięcia. Następnie rozkładamy na blaszce. Smarujemy majonezem, wykładamy pomidory, posypujemy startymi i wymieszanymi serami.Posypujemy zmieszanymi przyprawami. Można też posypać wcześniej po pomidorach. Pieczemy w 180 stopniach ok 40 minut. Polewamy majonezem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

babcia
babcia 20.03.2012 07:27
pyszne
[email protected] 18.03.2012 16:30
pychota
Margo1 06.02.2012 18:44
apetyczne
Margo1 06.02.2012 18:44
apetyczne
Ada-Gaba 05.02.2012 09:26
bardzo dobre
grazia1 29.04.2011 12:44
extra
Grazyna0211 07.04.2011 19:11
fajne połączenie
Ania60 03.04.2011 20:18
jak ja to lubię
alaaa 03.04.2011 19:28
świetna
Mati13 03.04.2011 18:41
fajny przepis:)
mehia 03.04.2011 17:22
super
gosia47-47 03.04.2011 10:29
muszę wypróbować bo sie zapowiada apetycznie
Agnieszka_B 03.04.2011 09:26
ciekawa propozycja, którą warto wypróbować
jolita 03.04.2011 08:01
super
iwa643 03.04.2011 07:46
ciekawe
rosik93 02.04.2011 23:45
Ale mam ochotę na taką pizze :)
Mariusz10 02.04.2011 23:39
szybka i smaczna
aginaa 02.04.2011 20:22
pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak