Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa po wrocławsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
śmietana 100 ml
kasza jęczmienna 50 g
groszek konserwowy 100 g
pomidor 1 sztuka
kalafior 200 g
grzyby suszone 20 g
natka pietruszki 1 łyżeczki
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa po wrocławsku

grzyby umyć namoczyć ugotować kaszę opłukać zalać wywarem ugotować na wolnym ogniu pomidory umyć obrać ze skórki pokrajać w cząstki kalafior opłukać w lekko zakwaszonej wodzie podzielić na cząstki włożyć do kaszy pod koniec gotowania następnie dodać pomidory groszek śmietanę i pokrajane w paseczki grzyby chwilę pogotować dodać natkę doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak