Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w papilotach z limonką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

limonki 2 szt
oliwa 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz cytrynowy mielony Prymat 1 szczypta
filet z dorsza 0,5 kg
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat 2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w papilotach z limonką

Rybę myjemy, osuszamy, nacieramy przyprawami i skrapiamy sokiem z jednej limonki. Odstawiamy na 30 minut. Ucinamy kawałek folii do pieczenia i układamy na niej kawałek ryby i na to kładziemy plasterek limonki. Pieczemy w temp. 180 C około 40 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

danusia19671 28.05.2011 21:58
smaczny
Jolanta40 04.04.2011 09:39
danie dziecinnie proste, nie wymagające nakładu pracy i zapewniam, że smaczne
Natalia/tubisiek 04.04.2011 07:10
też tak myślę ;)
Misiek1 03.04.2011 13:42
musi być smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak