Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa po dalmatyńsku II

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

woda 1,5 l
baranina 300 g
włoszczyzna 1 opakowanie
oliwa 2 łyżki
pomidory 2 sztuki
śmietana 2 sztuki
mąka 2 łyżki
sól 1 szczypta
curry 1 szczypta
czosnke 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa po dalmatyńsku II

mięso umyć drobno pokrajać zalać wodą ugotować warzywa umyć obrać opłukać pokrajać w paseczki dodać do mięsa pod koniec gotowania fasolę przebrać opłukać zalać wodą pozostawić na 2 godziny ugotować w tej samej wodzie fasolę dodać do zupy oraz śmietanę z mąką sparzonymi ze skórki i pokrajanymi pomidorami zagotować i doprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak