Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa jarzynowa po dalmatyńsku I

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1,5 l
kalafior 1 mały
groszek konserwowy 100 g
orzechy włoskie 9 sztuk
śmietana 100 ml
mąka 2 łyżki
natka pietruszki 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
strąki papryki 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa jarzynowa po dalmatyńsku I

paprykę oczyścić opłukać podpiec w piekarniku obrać ze skórki pokrajać w paseczki zalać wywarem ugotować w połowie gotowania dodać rozdrobniony kalafior orzechy sparzy c obrać ze skórki zetrzeć połączyć z zupą dodać groszek oraz śmietaną z mąką chwilę pogotować wymieszać z natką i przyprawić do smaku

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak