Makaron chiński z tuńczykiem

Makaron chiński z tuńczykiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cały makaron chiński

  • 2 ząbki czosnku

  • cebula

  • pieczarki

    4 szt
  • do smaku sol i pieprz

  • ewentulanie odrobina sosu sojowego

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wiem ze zdjecia sa niezbyt ciekawe.. niestety tego dania nie da sie subtelnie i ładnie sfotografowac ale wbrew temu jest naprawde dobre i bardzo szybkie;

makaron zalewam wrzatkiem bez rozcinania, na patelni z odrobina tłuszczu wrzucam pokrojona cebule, szkle ja, dodaje pieczarki pokrojone i czosnek i to wszystko sie chwile razem smazy wrzucam tyńczyka z oliwa mieszam, doprawiam sola i pieprzem. Odcedzam makaron, rozcinam paski i wrzucam całosc na patelnie. mieszam i gotowe:) calosc nie trwa nawet 10 minut. U mnie trafia do pudełka do pracy na jutro jak znalazl. Mozna dorzucic natke pietruszki zeby nie bylo tak mdło w kolorystyce:)
Przepis pochodzi z forum dieta montignac (mm) i mimo ze na tej diecie juz nie jestem to na
stałe zagoscił w naszym jadłospisie. faza I posiłek tłuszczowy

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Sarenka

15.02.2011 15:30
Lubie takie szybkie dania.

Emilia22

17.09.2010 18:04
smakowitość

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat