Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

placki po węgiersku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
cebula 1 sztuka
jaja 1 sztuka
mąka 3 łyżki
sól 1 łyżeczka
pieprz 1 łyżeczka
kostka mięsna 1 sztuki
sos pieczeniowy 1 sztuka
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
śmietana 1 mała

Przepis i sposób przygotowania na: placki po węgiersku

ziemniaki obrać zetrzeć na tarce na małych oczkach cebulę obrać i też zetrzeć na małych oczkach dodać do ziemniaków wymieszać dodać jajko i mąkę i przyprawić do smaku smażyć małe placuszki na rozgrzanym patelni z obu stron na złoty kolor do wody dodać kostkę i wsypać sos pieczeniowy zagotować doprawić do smaku polać na upieczone placki i dodać śmietaną

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia88 02.04.2011 19:33
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak