Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gryczane pakunki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kasza gryczana 100 g
papier ryżowy 1 opakowanie
pieczarki 50 g
szczypiorek posiekany
czosnkowy sos chili
olej sezamowy
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: gryczane pakunki

• kaszę ugotować w osolonej wodzie,
• pieczarki pokroić w plastry,
• usmażyć na patelni, dodać kaszę i jeszcze chwilę smażyć,
• dodać 2 łyżki czosnkowego sosu chili, sól i pieprz,
• na koniec dodać posiekany szczypior (część zostawić do dekoracji), wymieszać,
• papier ryżowy moczyć w letniej wodzie,
• nakładać na każdy arkusz porcje kaszy i zawijać w pakunek,
• gotowe pakunki polać olejem sezamowym i posypać szczypiorkiem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 02.02.2012 13:58
Ciekawy pomysł na wykorzystanie papieru ryżowego :)
Jolanta40 31.08.2010 09:21
bardzo ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak