Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety rybne zapiekane w pomidorach

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Filety z leszcza 1 kg
bułka tarta pikantna 6 łyżeczek
jajko 2 sztuki
koper świeży
cebula czerwona 2 sztuki
pomidory z puszki całe 2 puszki
sól
pieprz
Papryka słodka mielona Prymat
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety rybne zapiekane w pomidorach

• filety zmielić, dodać 4 łyżki bułki tartej, jajka, połowę posiekanego koperku,
• 1 pokrojoną drobno cebulę ,podsmażyć i dodać do masy,
• masę przyprawić i wymieszać,
• formować kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na złoty kolor,
• w naczyniu żaroodpornym ułożyć kotleciki i pomidory, zalać pozostałym w puszce sokiem pomidorowym,
• cebulę pokroić w piórka, posypać kotlety,
• posypać pozostałym koperkiem,
• zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 28.09.2010 20:25
Zdrowe kotlety, z pewnością bardzo pyszne a i zdjęcie wręcz zachęca do wypróbowania.
pawel007 09.09.2010 09:55
mniam mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak