kotlety rybne zapiekane w pomidorach

kotlety rybne zapiekane w pomidorach

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Filety z leszcza

    1 kg
  • bułka tarta pikantna

    6 łyżeczek
  • jajka

    2 sztuki
  • koper świeży

  • cebula czerwona

    2 sztuki
  • pomidory z puszki całe

    2 puszki
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • papryka ostra

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

• filety zmielić, dodać 4 łyżki bułki tartej, jajka, połowę posiekanego koperku,
• 1 pokrojoną drobno cebulę ,podsmażyć i dodać do masy,
• masę przyprawić i wymieszać,
• formować kotleciki, obtaczać w pozostałej bułce tartej i smażyć na złoty kolor,
• w naczyniu żaroodpornym ułożyć kotleciki i pomidory, zalać pozostałym w puszce sokiem pomidorowym,
• cebulę pokroić w piórka, posypać kotlety,
• posypać pozostałym koperkiem,
• zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni celcjusza przez 15 min

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ewa104

28.09.2010 20:25
Zdrowe kotlety, z pewnością bardzo pyszne a i zdjęcie wręcz zachęca do wypróbowania.

pawel007

09.09.2010 09:55
mniam mniam.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat