Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

margaryna 140 g
mąka prawie 1 szkl
cukier puder 1/2 szkl
czekolada 3/4 tabliczki
żółtko jajek 1 szt
orzechy laskowe

Przepis i sposób przygotowania na: Kruche ciasteczka czekoladowo-orzechowe

Do miski dodać margarynę(powinna być w temperaturze pokojowej), mąke, cukier puder i żółtko. Wszystko ze sobą połączyć, np. za pomocą miksera. Czekoladę i orzechy posiekać na mniejsze kawałki, a następnie dodać je do masy. Wszystko ze sobą wymieszać. Do formy wyłożonej papierem do pieczenia wyłożyć 12 ciasteczek (np. lepić za pomocą łyżeczki). Piec około 17-18 minu w 170 C.

Po upieczeniu ciasteczka będą miękkie i \"wyleją\" się na formę do pieczenia. Najlepiej je oderwać od papieru do pieczenia, gdy będą wystudzone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak