Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Torcik jogurtowy z truskawkami 2

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jogurt grecki 400 g
galaretki truskawkowe 2 op.
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżeczki
cukier puder 1 łyżka
truskawki 250 g
olejek śmietankowy 10 kropli
delicje 1 op.

Przepis i sposób przygotowania na: Torcik jogurtowy z truskawkami 2

Formę do ciast na zimno wysmarować pędzelkiem. 1 Galaretkę rozpuścić w 400 ml wrzącej wody i wylać na spód formy, włożyć połówki truskawek, zostawić do stężenia, drugą galaretkę rozpuścić w 300 ml wrzącej wody wraz z 2 łyżeczkami żelatyny gdy galaretka zaczyna tężeć, dodać 1 łyżkę cukru pudru, 10 kropli olejku śmietankowego, oraz cały jogurt grecki, dokładnie połączyć, wsypać pozostałe truskawki pokrojone w kostkę, delikatnie wymieszać i wylać do formy ułożyć delicje częścią z owocami do góry, zamknąć i wstawić na godzinę do lodówki. Wyciągnąć torcik, odwrócić formę i ustawić na okrągłym talerzu, delikatnie otworzyć górną pokrywkę, wpuścić powietrze i pozwolić aby ciasto samo odkleiło się od formy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka137 02.04.2011 23:51
bajeczny :)
bejciu24 02.04.2011 22:46
i pewnie smaczny
Pola2 02.04.2011 22:04
piękny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak