Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekane parówki w sosie cebulowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

parówki 80 g
tłuszcz 10 g
sos
Wywar: 70 g
cebula 25 g
olej 7 g
mąka 5 g
pieprz
sól
Kwas cytrynowy Prymat
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
cukier

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekane parówki w sosie cebulowym

Parówki obrać z osłonek, pokroić na plastry i obsmażyć na rozgrzanym tłuszczu. Przyrządzić sos-zrobić zasmażkę, dodać pokrojoną w kostkę cebulę i dusić ci jakiś czas mieszając, aż będzie miękka. Rozprowadzić zasmażkę wywarem, dodać sól, przyprawy, kwasek cytrynowy, cukier- gotować ok. 10 minut. Do sosu włożyć parówki i dusić parę minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marybeth
Marybeth 17.09.2011 06:30
Z pewnością pyszne ;)
smakoszek 10.08.2011 01:05
bardzo dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak