Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jaja faszerowane ewy

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 10 szt.
pieczarki 30 dag
cebula 3 szt.
tłuszcz 1 łyżka
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: jaja faszerowane ewy

Jajka ugotować na twardo, ostudzić pod bieżącą wodą, obrać z łupin. Przekroić wzdłużna połówki, wyjąć żółtka i wykroić trochę białka poszerzając wgłębienie. Pieczarki i cebule posiekać drobniutko, podsmażyć na tłuszczu, nie rumienić. Lekko przestudzić, dodać żółtka rozgniecione widelcem, natkę pietruszki i posiekane białka pozostałe z poszerzenia wgłębnin. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Nakładać kopiasto farsz i przycisnąć ręką, aby się nie wysypywał. Panierować w tartej bułce i zrumienić na maśle kładąc farszem do dołu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 02.04.2011 17:53
uwielbiam z pieczarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak