Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki rybne

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne 50 dag
olej ½ szklanki
sok z cytryny
tymianek
zielona pietruszka
pieprz
pomidory koktajlowe 8 sztuk
sos
sok z cytryny 1 łyżka
masło roślinne 3 łyżki
pieprz
sól

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki rybne

filety pokroić na kawałki niewielkie, włożyć do miski polać olejem, sokiem z cytryny i przyprawić. Wymieszać, przykryć i pozostawić na czas jednej godziny. Po tym czasie nadziewać kawałki ryby na patyczki przedzielając je pomidorami, przekrojonymi na pół; na wierzchu posmarować marynatą w której leżały. Smażyć na patelni z tłuszczem z obu stron na kolor złocisty. Sos: obrać ugotowane jajko na twardo, zetrzeć je na tarce o grubych oczkach, dodać sól, pieprz i posiekaną pietruszkę. W rondelku stopić masło, dodać sok z cytryny oraz 2 łyżki wody, podgrzać, przelać do naczynia z jajkiem i wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak